artikel foto

Hoe kan ik als verpleegkundige carriére maken?

"Ik voel me vaak gevangen in mijn beroep (Marleen, verpleegkundige 42 jaar). Werken in de zorg is één van de mooiste dingen die je kan doen. Dat roep ik al meer dan 20 jaar. Ik maak namelijk op een dag zo veel mee met patiënten en met mijn collega's. Leuke en minder leuke dingen. Ik weet heel goed waarom ik dit vak al 20 jaar doe. Toch knaagt het al een tijdje. Voor het eerst merkte ik dit bij het begeleiden van nieuwe leerlingen. Weer alles uitleggen... ik voelde gewoon weerzin. Dit was voor mij een teken dat ik zelf toe ben aan iets nieuws. Ik wilde me graag weer uitgedaagd voelen en tegelijk het contact aan het bed met de patiënt behouden"

Marleen is niet de enige verpleegkundige die zich graag verder wil ontwikkelen. Veel verpleegkundigen die ik spreek hebben na een aantal jaar gewerkt te hebben een dergelijke wens. Ik merk dat veel verpleegkundigen niet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden.

Als jij een verpleegkundige bent die zich graag wil ontwikkelen en nieuwe dingen wil leren zijn er mogelijkheden genoeg om binnen je vak door te groeien. Enkele voorbeelden zijn: seniorverpleegkundige, trainee, researchverpleegkundige, gespecialiseerd verpleegkundige zoals dialyseverpleegkundige, verpleegkundig consulent of verpleegkundig specialist.

Blijft er nog één belangrijke vraag over: Welke richting kies je? Mijn ervaring met de verpleegkundigen die ik begeleid, is: begin bij het begin, namelijk jezelf. Kijk naar je eigen drijfveren. Waarom was je ook al weer dit vak ingegaan? Wat vind je nog altijd leuk aan je vak?

Handige tips vind je op doorscholing.nl van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daar kun je ook uitvinden wat voor verpleegkundige je bent en je kunt een schema downloaden met alle vervolgstappen die mogelijk zijn als HBO en MBO verpleegkundige.

Heb je zelf zo'n vraag? Zoek je iemand die met je mee kan denken? Aarzel dan niet en neem contact met me op. Dan zetten we het samen op een rij.
Neem gerust contact op

Wil je overleg over een situatie of wil je meer informatie hebben over de diensten van Hellder in Zorg? Neem dan gerust contact op. Je kunt contact opnemen via onderstaand formulier of me bellen op 0613041149. Doorgaans reageer ik binnen 24 uur op je bericht.

Contact gegevens

 • Locaties
 • Amsterdam
 • Amersfoort
 • Hilversum
 • Utrecht
 • Meer...
  • Mijn gespreksruimtes bevinden zich op de volgende locaties:

   Amsterdam, IJsbaanpad (A10)

   Amsterdam-Diemen (A10) Burgemeester Van Tienenweg 20

   Amersfoort, Arnhemseweg 6

   Amstelveen, Startbaan 8

   Baarn, Baarnsche dijk 4D

   Bilthoven, Frans Halslaan 68

   Bussum, Lindelaan 10

   Eemnes - Fluger Wakkerendijk 58

   Hilversum, Burgemeester Lambooylaan 18

   Naarden, Amsterdamsestraatweg 19

   Utrecht, Oorsprongpark 7, 3581 ET

   Zeist, Utrechtseweg 133

KvK: 67698522
BTW nummer: NL 173124574B01